Поради з продажу авто

Як продати автомобіль: ТОП порад

Добірка порад на допомогу автовласнику. Кожен продавець хоче продати свою машину швидко, дорого та без подальшого спілкування з покупцем.

Поради з продажу авто

Коли найкраще продавати своє авто

Незадовго до закінчення гарантійного обслуговування дилера – тобто через два-три роки після покупки. Такі машини є найбільш привабливими для покупця.
Враховуйте сезонність для продажу машини – у моменти виходу нових моделей, ціни на вживані авто попередньої генерації знижуються.

Нюанси на етапі подання оголошення

Чим свіжіше оголошення, тим більше воно привабливе для покупця. Машина, яка місяцями висить на сайті продажу авто, викликає більше підозр, навіть якщо ціна цікава. Не треба занадто завищувати чи занижувати вартість. Вкажіть можливість торгу у шапці оголошення. В описі авто дотримуйтесь стислості, лаконічності, наводьте лише факти. Покупець не поеми прийшов читати. Зробіть гарні фото машини, ще краще докласти відеоопис авто. Залишіть свій номер телефону для дзвінків із запитаннями. Не чекайте позитивного результату, якщо ви готові тільки до листування в месенджерах.

Що можна і що не можна говорити під час продажу авто під час зустрічі з покупцем

Ніколи не брешіть покупцю, обман все одно розкриється.

Запам’ятайте правило – менше говорити, більше мовчати. Нехай покупець сам поставить питання, що його цікавлять.
Тон розмови має бути діловим, ніякого зайвого запалу.
Не варто вживати фрази типу “заводиться з півоберта”, “кузов не битий і не фарбований”, “та що ви там заглядаєте – нормально все”.
Краще робити акценти на перевагах: машина куплена у дилера, один власник, у салоні не курили.
Будьте ввічливі, привітні та спокійні
Тримайтеся впевнено, цей покупець у вас не перший і можливо не останній. Якщо машина в хорошому стані, продати її не складе труднощів.
Якщо з вами нещадно торгуються, просто скажіть, що ваша ціна на машину прийнятна, а дефектів немає тільки у машини з салону.
Заздалегідь у вартість авто вкладіть похибку на торг. Обов’язково торгуйтеся – поступово поступаючись до рівня бажаної вам ціни.
Коротко опишіть основні вузли машини. Під час огляду потенційним клієнтом кожної частини додавайте інформацію. Але не нахвалюйте машину.
М’яко дайте зрозуміти, що розлучатися з машиною вам не просто, ви сумуєте.
Якщо автомобілю, що продається більше 5-6 років, а пробіг перевалив за 150 тис км, покажіть книжку обслуговувань на СТО, розкажіть, які деталі були замінені. У разі пристойного пробігу така інформація буде корисною.

Як себе вести під час продажу авто під час зустрічі з покупцем

Якщо у машини, яку ви продаєте, є дефект, то будьте готові пояснити причину його появи, розповісти як його усунути. І звісно ж скинути ціну.
Під час тест драйву з потенційним покупцем спочатку сідайте за кермо самі. У процесі їзди покажіть машину у найкращому її світлі, адже ви добре її знаєте. Наперед продумайте маршрут, уникайте безлюдних місць. Про особисту безпеку слід думати заздалегідь.
У момент оформлення угоди не погоджуйтесь на розстрочку, ваше завдання продати автомобіль, а не вирішувати фінансові труднощі покупця. Заздалегідь підготуйте документи на авто, якщо потрібно, відкрийте дебетовий рахунок у банку для перерахування грошей. Не передавайте документи на машину та ключі від неї, доки не отримаєте всю обумовлену суму.
Після оформлення угоди не ігноруйте дзвінки після покупки. Можливо, у людини залишилися якісь питання. Поставте себе місце покупця. При оформленні угоди і навіть на етапі огляду машини (у разі продажу дорогого авто) не залишайтеся наодинці з незнайомою людиною і зберігайте машину в надійному місці. На жаль, але від злодіїв та шахраїв ніхто не застрахований. Ви не знаєте, хто прийшов оглянути машину – покупець чи викрадач. Фінансові питання найкраще вирішувати через банк. Це найбезпечніший вид розрахунку.

Гарно попрощайтеся з покупцем після покупки. Якщо у вас залишилися якісь запчастини – подаруйте новому власнику авто щось. Людині буде приємно.

Читайте також Класифікація легкових автомобілів. Як визначити клас авто

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.