Renault Scenic Vision Concept Car

Renault розсекретив концептуальний кросовер Scenic Vision

Компактвен Renault Scenic сходить зі сцени. У найкращі роки об’єм продажів Scenic перевищував 300 тисяч автомобілів на рік, а в 2021-му році на європейському ринку було продано лише 21 тисячу екземплярів. Рішення відправити Scenic у відставку було прийняте два роки тому, а в травні цього року виробництво у Франції буде припинено.

Renault Scenic
Компактвен Renault Scenic четвертого покоління випускається з 2016 року

Але його місце в модельному ряду залишиться вільним ненадовго: на саміті ChangeNOW, що проходить зараз у Парижі, компанія Renault представила Scenic майбутнього. Концепт-кар Renault Scenic Vision позиціонується як сімейний автомобіль, але це вже не компактвен, а кросовер з вираженим капотом, колесами діаметром 21 дюйм та просторим салоном з двома рядами сидінь.

Renault Scenic Vision Concept Car
Renault Scenic Vision Concept Car

Зовнішність автомобіля розроблена під керівництвом директора з дизайну компанії Renault Жиля Відаля, який перейшов з концерну PSA в 2020 році. По довжині (4490 мм) і ширині (1900 мм) концепт трохи більший за нинішній Scenic, хоча по висоті (1590 мм) поступається йому відразу на 63 мм. А колісна база – 2835 мм, тобто на 31 мм більше, ніж у подовженої трирядної моделі Grand Scenic. Кузов концепту позбавлений центральних стійок, а двері відчиняються в різні боки. Заявлено, що шоу-кар на 70% зроблено з вторинної сировини — і на 95% може бути перероблено повторно.

Renault Scenic Vision Concept Car
Renault Scenic Vision Concept Car

В салоні – рівна підлога, оббивка з поліестеру, штурвал замість керма і розмаїття маленьких екранчиків та величезний основний дисплей на всю ширину передньої панелі. Фронтальна камера передає на нього картинку із оглядом 180 градусів. У розробці та налаштуванні аудіосистеми допомагав відомий французький музикант та звукоінженер Жан-Мішель Жарр, причому Renault планує співпрацювати з ним і надалі – вже із серійними автомобілями. Аудіосистема має по одному динаміку в кожних дверях та кожному підголовнику.

Торпедо Renault Scenic Vision Concept Car

Scenic Vision – це електромобіль із водневою установкою на борту. Розташована під підлогою батарея хоч і “урізана”, але має ємність 40 кВт∙год. Її не можна назвати буферною, як у багатьох прототипів з водневими установками. Встановлений під капотом електрохімічний генератор має потужність лише 16 кВт. Там же розташований газовий балон, і ця установка призначена для заряджання акумулятора на ходу. Прогнозований запас ходу – 750-800 км. Тяговий електродвигун потужністю 160 кВт (218 к.с.) встановлений на задній осі, споряджена маса машини – 1700 кг.

Торпедо Renault Scenic Vision Concept Car
Інтер’єр Renault Scenic Vision Concept Car

В компанії Renault обіцяють, що новий серійний Scenic, створений за мотивами концепт-кара, з’явиться у 2024 році. Це буде електромобіль, але воднева установка навряд чи збережеться.

Читайте також Німецьке тюнінг ательє Brabus представило проекти на базі Porsche та Rolls-Royce

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.