2024 Cadillac Celestiq

Cadillac представив концепт найрозкішнішої та найдорожчої своєї моделі в історії

Компанія Cadillac презентувала концептуальний електромобіль Celestiq. Прототип отримав яскравий дизайн та цифрову панель приладів з 55-дюймовим екраном на всю ширину передньої панелі.

2024 Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq Concept Car

Концептуальний електромобіль Cadillac Celestiq. Фото та відео

Серійний майбутній флагман модельного ряду Cadillac планує показати в найближчі два роки. Планується, що розкішний седан складе конкуренцію престижним моделям Rolls-Royce та Bentley.

Cadillac Celestiq Concept Car
Cadillac Celestiq Concept Car

Орієнтовна ціна новинки становитиме приблизно триста тисяч доларів, що зробить новинку найдорожчою моделлю Cadillac за всю 120-ти річну історію компанії. Celestiq займе нішу між Bentley Flying Spur W12 (вартість від 220 тисяч доларів) та Rolls Royce Ghost (вартість від 315 тисяч доларів), але на відміну від них, майбутній седан буде на електротязі.

Ще однією особливістю флагманського Cadillac стане його ручне складання, яке буде організовано в технічному центрі компанії в штаті Мічиган.

Під час створення дизайну Celestiq дизайнери шукали натхнення в образі 16-циліндрових моделей марки 30-х років, а також екстравагантному Eldorado Brougham 1957 року.

«Ці автомобілі являли собою вершину розкоші в відповідну епоху і допомогли зробити Cadillac еталоном в світі», — сказав Тоні Рома, головний інженер.

Cadillac Celestiq Concept Car
Cadillac Celestiq Concept Car

Електромобіль привертає увагу оригінальною світлодіодною оптикою та купеподібним силуетом.

Не менш ефектний дизайн отримав інтер’єр. 55-ти дюймовий сенсорний дисплей дозволяє керувати всіма функціями авто. Для задніх пасажирів передбачені індивідуальні екрани, які розташовані в спинках передніх сидінь.

Cadillac Celestiq Concept Car

Також Celestiq отримав чотиризонний клімат-контроль та модульний панорамний дах з електрохромним склом, прозорість якого можна змінювати індивідуально для водія та кожного пасажира. Седан отримає систему автономного керування Ultra Cruise.

2024 Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq Concept Car

В основі конструкції електромобіля Celestiq лежатиме модульна електрична платформа Ultium EV, яка вже використовується на інших електромобілях концерну General Motors, зокрема, нещодавно представленому Cadillac Lyriq. В арсеналі останнього є версії 345-сильним електродвигуном та приводом на задні колеса, а також повнопривідна модифікація з двома електродвигунами сумарною потужністю 507 к.с. За попередньрю інформацією, потужність силової установки Celestiq сягатиме 673 кінських сил, а запас ходу буде до 500 кілометрів.

Cadillac Celestiq Concept Car
Cadillac Celestiq Concept Car

Більш детальну інформацію про флагманський автомобіль Cadillac розсекретить в кінці року.

Читайте також Компанія Chery презентувала флагманський кросовер Exeed AtlantiX

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.