Mini Aceman Concept

Концепт Mini Aceman показав новий дизайн бренду

Компанія Mini готується до переходу на модельний ряд нового покоління, і перед нами його титульний представник, на прикладі якого концерн BMW вирішив показати, якими будуть Mini найближчого майбутнього. Поки що Mini Aceman дебютував у форматі концепт-кара, але серійне авто буде практично таким же.

Концепт Mini Aceman. Фото та відео

Mini Aceman Concept
Mini Aceman Concept

Mini Aceman – це компактний міський кросовер, який в модельній лінійці розташується між базовим тридверним хетчбеком (3,82 м у довжину) та кросовером Mini Countryman (4,23 м у нинішньої генерації, а нове покоління стане ще більшим). Довжина кровера – 4,05 м, ширина – 1,99 м, висота – 1,59 м. Певною мірою Aceman замінить собою п’ятидверну модифікацію Mini-хетчбеку і універсал Mini Clubman, у яких не буде прямих спадкоємців.

Mini Aceman Concept
Mini Aceman Concept

Концепт отримав 20-дюймові колеса, двері без рамок, а також розширювачі колісних арок. Ручки дверей, на кшталт сучасних BMW, з втопленими кнопками. Все це збережеться й у серійного автомобіля. Суто концептуальні особливості – багажник у формі прапора Великої Британії на даху та повністю матрична оптика.

Читайте також Названі найпопулярніші у світі автомобілі

Mini Aceman Concept
Інтер’єр концептуального Mini Aceman

Mini Aceman зроблено у рамках нової дизайнерської філософії під назвою Charismatic Simplicity. Вона передбачає прості форми та лінії, зменшення кількості зовнішнього декору і, зокрема, повну відмову від хрому. Натомість у концепта зроблено ставку на світлові ефекти: графічні малюнки можуть відображати не лише фари та задні ліхтарі, але також світлова панель на місці решітки радіатора. Серійний Aceman, звичайно, буде простішим.

Читайте також Китай отримав новий кросовер Audi Q6

Mini Aceman
Задній ряд Mini Aceman

На торпедо збережено круглий центральний екран: тепер він зроблений на основі органічних світлодіодів (OLED) та має підвищену контрастність. Сама медіасистема – з новою оболонкою Mini OS, зробленою на базі операційної системи Android. Звичних приладів тут немає, зате на всю ширину передньої панелі проектується картинка, у складі якої є маленький острівець з показаннями приладів і навігації. Графічні теми можна змінювати, причому до кожної з них прив’язано свій звуковий супровід.

Mini Aceman — електромокар, але про технічні параметри поки що компанія нічого не повідомляє. Оприлюднення вона буде на прем’єрі серійної машини, яка відбудеться в 2024 році. Але вже наприкінці цього року буде представлений хетчбек Mini нового покоління, і йому від концепт-кара дістануться багато рішень із серії Charismatic Simplicity.

Читайте також Cadillac представив концепт найрозкішнішої та найдорожчої своєї моделі в історії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.